torstai 21. elokuuta 2014

Verenmyrkytys

Verenmyrkytys eli sepsis:

Verenmyrkytyksellä tarkoitetaan tilannetta jossa on bakteereja verenkierrossa ja baktemia aiheuttaa vakavia oireita.Suomessa todetaan bakteereita verenkierrossa vuodessa noin 12000.Viruksia etsitään harvoin ja tunnistaminen perustuu paljolti muunlaisiin tutkimuksiin kuten vastaainemäätityksiin.
Oireet: 
Itsenäinen infektio jolla ei ole pesäkettä tai merkki tietyn elimen bakteeri-infektiosta.Bakteerin lajikkeen perusteella pystytään tutkimaan mihin elimeen bakteeri infektio pesäke on syntynyt tai että minne veressä kulkevat bakteerit pesiytyvät.
Jos on kyseessä itsenäinen verenmyrkytys oireisiin kuuluu korkea ja nouseva kuume,nopeasti huononeva yleiskunto josta erottaa verenmyrkytyksen tavallisesta infuenssasta.Joka kymmenes saattaa olla kuumeeton jolloin muita oireita voi olla sekavuus,ripuli ja oksentelu.
Verenmyrkytyksen oireet johtuu puolustusreaktiosta bakteeria vastaan.Jos bakteeri on voimakas ja eikä infektiota aleta heti hoitamaan niin elimmistön tulehdusvälittäjäaineet voivat laukaista monien elimien vaurion,
Jos infektio syntyy pesäkkeenä elimissä eikä suoraan verenmyrkytyksenä bakteerien löytyminen verestä ei ole välttämättä merkki tavallisesti vakavammasta infektiosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti